Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Αισθήσεις και ψευδαισθήσεις...







Μα που είναι αυτά τα σπίτια βρε παιδί μου, που αμφιβάλλεις αν υπάρχουν, όχι τόσο για την πολυτέλεια τους, όσο για την θέση τους, που σε κάνουν να τρίβεις τα μάτια σου και να νομίζεις ότι είναι σκηνικό παραμυθιού. Ε, μα τι να πω κι εγώ, με αυτήν τη φωτογραφία πιο πάνω, που σε βάζει στο τριπάκι να φαντάζεσαι αυτόματα, όχι μόνο τον περιβάλλοντα χώρο γύρω από τη βάρκα και το σπίτι, αλλά ακόμα και αυτό το ίδιο το σπίτι στο εσωτερικό του. Εντάξει, το χρήμα δε φέρνει την ευτυχία, αλλά αυτή η άτιμη η εξοχή είναι ικανή να δημιουργεί ευτυχισμένες στιγμές και ψευδαισθήσεις. Σίγουρα πάντως, η εξοχή ομορφαίνει τις φωτογραφίες και δημιουργεί ένα αίσθημα ευφορίας. 
Και τι δε θα 'δινα για ένα τέτοιο παράθυρο ενός πέτρινου τοίχου... 

Υ.Γ Το διάλειμμα από την πραγματικότητα θα κρατήσει λίγο ακόμα, 
όσο η πραγματικότητα κάνει τα στραβά μάτια... Φιλιά πολλά σε όλες και σε όλους :)

__________________ Μια Πέτρα _________________ Foto _________________________________


13 σχόλια:

  1. Joan έπιασες τη σκέψη μου ......επ' αυτοφόρω.......!!!! το έχω πάρα πολλές φορές εκφράσει και εγώ σαν αγωνιώδες ερώτημα....! Όχι....! δεν θέλουμε πλούτη μήτε βίλλες μήτε μαιζονέττες.......! ένα τέτοιο όμως παλιό πέτρινο σπιτάκι να φαίνεται σαν ζωγραφιά ανάμεσα στη φύση καλοβαλμένο ναί..........! το θέλω.......το ποθώ.....το έχω απωθημένο.......
    Έχω το πατρικό μου σπίτι, πολυ παλιά μονοκατοικία με αυλή όμορφη αλλά ...ακατακοίκητο....που να βρεις λίγα χρήματα να το αναμορφώσεις ;;;;;
    Τουλάχιστον ας απολαμβάνουμε τις φωτογραφίες της εξοχής.... Καλή σου συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ βρε Πετράδι πας να μας τρελάνεις
    Λατρεύω την πέτρα κι όλα τα γήινα υλικά
    κι ένα τέτοιο σπίτι θα μείνει δια παντός
    απωθημένο!!
    Υγεία κι ας ζούμε το όνειρο

    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω αν θα ήθελα σε ένα σπίτι πιάτο-νερό, αλλά σίγουρα σε ένα παλιό πέτρινο σπιτάκι με λουλούδια, αναρριχώμενα και καταπράσινα δέντρα τριγύρω σίγουρα! Παρόλ' αυτά δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι η φώτο είναι υπέροχη.
    Καλή ανάπαυλα Πέτρα μου,
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να τα κανεις τα πλούτη Πετρίνα μου αν έχεις ενα τέτοιο .. παραμυθένιο σπιτι...εν τά ξει δεν το έχουμε όμως σε ευχαρσιστούμε που το βρήκες και μας το δείχνεις... ας απολαυσουμε τις ψευδεσθήσεις ..........φιλάκιαααα..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ένα απλό σπιτάκι αρκεί να είναι γύρω από τη φύση θέλω!!!
    καλημέρα Πετροκόριτσο μου :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμπεθερούλα!!!! Εμένα λίγο με τρομάζει αυτό το καταράκτι στην άκρη, όχι τίποτα άλλο γιατί αν βγω με την βάρκα κατά κει με βλέπω να κάνω την πέστροφα στο βυθό!!! Αχαχαχα!! Κατά τα άλλα μούρλια!!! Μας ξεσηκώνεις!!!
    Φιλάκια Πέτρα μου και καλή ξεκούραση να χεις!!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θεέ μου... ερωτεύτηκα! Γιατί να μην έχει προχωρήσει τόσο η τεχνολογία, ώστε να κάνω μια βουτιά στην οθόνη του υπολογιστή και να βρεθώ μονομιάς εκεί πέρα;
    Υπέροχη φωτογραφία! Και το σπίτι που αχνοφαίνεται μου εξάπτει την περιέργεια...
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όχι το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία αλλά ούτε και η φτώχεια. Το χρήμα φέρνει αλαζονεία και η φτώχεια γκρίνια και τα δύο οδηγούν στην δυστυχία. Ένα καλοβαλμένο σπιτάκι που μπορεί να φυλάξει όμορφες αναμνήσεις είναι ευλογία που κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να χαίρεται. Ακόμα και τα ζώα αν παν σε ένα όμορφο μέρος το αναγνωρίζουν και χαίρονται σαν παλαβά. Πολλές φορές έχω κάνει τσακωτά τα σκυλιά μου να χαζεύουν τον ξάστερο ουρανό, να απλώνονται σε ένα καινούριο χαλί και να αλυχτάνε ευτυχισμένα αν τους πάω σε ένα καινούριο όμορφο μέρος. Η ομορφιά του περιβάλλοντα χώρου μας, είναι ζωτικής σημασίας, η ομορφιά είναι ευλογία. Κι ένας χυλός μπορεί να μας χορτάσει αλλά ένα καλομαγειρεμένο φαγητό θα χωρτάσει και την ψυχή μας, θα ηρεμήσει και το πνεύμα μας. Ντροπή είναι να έχεις αποκτήματα εις βάρος τον άλλον, αλλά όταν έχουμε όλοι κι από κάτι για να ζούμε πιο ευχάριστα. Μακάρι να είχαμε όλοι πρόσβαση σε τέτοιες ομορφιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γμτ είχα πετύχει κάπου μαζεμένες φωτογραφίες με τέτοια απίστευτης ομορφιάς σπιτάκια, που θα πάθαινες την πλάκα σου αν τα έβλεπες, και δεν μπορώ να το βρω με τίποτα τώρα. Έπεσα πάνω σ' αυτό, όμως. Δεν ξέρω αν τα έχεις δει, αλλά εγώ σου δίνω το link, να τα χαζέψεις. Φιλάκια πολλά κι ολόγλυκα, κουμπαρόνι μου. :)))) ♥ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι καλά, δεν έχεις δει το σπίτι που κατοικώ που έχει θέα άλλα μπαλκόνια και άμα είμαι στο δικό μου μπαλκόνι μπορώ να κάνω χειραψία με την απέναντι που είναι στο δικό της! Έλα να το δεις αυτό κι ύστερα θα σου πω αν θα σε εντυπωσιάζει το φτωχικό της φωτογραφίας!

    Καλό μήνα Τζόαν Πέτρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ε μα, με σύγχυσες δίπλα με τους δέκα λόγους και τον ενδέκατο αντάμα.... και ξέχασα να σου ευχηθώ καλό μήνα :))) Καλό μήνα Πετράκι μου, όπως τον επιθυμείς!!! Η φωτογραφία είναι υπέροχη, αλλά τα πολλά νερά σε τόσο κοντινή απόσταση από το σπίτι, με ζαλίζουν :))) Στο παραχωρώ λοιπόν, διότι εκτός του ότι είμαι κατά των αδύνατων-καλλίγραμων σωμάτων, είμαι και κατά της ιδιοκτησίας!!! Σε φιλώ, κοριτσάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για ένα τέτοιο πέτρινο σπιτάκι πουλάω άμεσα και σε τιμή πάαααρα πολύ συζητήσιμη την ψυχή μου στο διάολο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ¨Ενα τετοιο σπιτι ειναι και το δικο μου ονειρο !
    λατρευω την εξοχη !! τα χρωματα και τα λουλουδια.
    πως να το κανουμε βρε παιδι μου ? ΕΙναι σαν να βρισκεσαι σε αλλη εποχη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή